Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
01 Mar 2019

Tekenalarm

TEKENALARM!

Twintig graden in februari, wie had dat kunnen denken? Door de klimaatverandering wordt het steeds vroeger in het jaar warmer. Stiekem genieten we van die zon, maar we vergeten dat we niet de enige zijn die gedijen bij hogere temperaturen. Teken zijn er gek op!

Vaak wordt gedacht dat er geen teken zijn in de winter, of dat ze de kou niet overleven. Helaas is dit niet waar. Teken houden een soort winterslaap waardoor ze ook koude temperaturen kunnen doorstaan. Ze overleven op een gastheer of tussen afval van bladeren, en worden weer actief wanneer de temperatuur boven de vijf tot tien graden komt.
               
De mooie temperaturen betekenen dan ook dat teken vroegtijdig actief worden. Je vindt deze kleine diertjes overal: veel mensen denken dat teken alleen in beboste gebieden voorkomen, maar ook in je tuin en op speelplaatsen zijn ze gewoon te vinden. Het oplopen van teken kan dus overal, met diverse mogelijke nadelige gevolgen. Teken staan er bijvoorbeeld om bekend de ziekte van Lyme over te brengen en een vorm van hersenvliesontsteking. Daarnaast dragen de diertjes diverse bacteriën en virussen met zich mee, die met slechts een enkele beet kunnen worden doorgegeven. Meldingen worden steeds frequenter, want door de opwarming van de aarde overleven er steeds meer teken de winter en wordt de populatie ieder jaar groter.

Het is daarom erg belangrijk jezelf, je omgeving én je dier te wapenen tegen deze kleine beestjes. Een goede manier hiervoor is het gebruik van de verschillende preventieve soorten middelen.

Bijvoorbeeld de UniQ Insect Free olie voor de hond dat een insecten verdrijvend effect heeft en speciaal ontwikkeld is voor de actieve hond die veel buiten in de natuur is en dus vaak gehinderd wordt door diverse insecten. De insect verdrijvend effect komt door de unieke samenstelling van oliën en kruiden. 

Voor meer informatie over de UniQ Insect Free olie kunt u hier meer lezen.

Een andere mogelijkheid is de Seresto Tekenband die bescherming biedt tegen teken en vlooien en dat voor 8 maanden. Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Voor meer informatie over de Seresto Tekenband kunt u hier meer lezen.

Nieuw in de webshop is de Tickless. En gif vrije manier van teken bestrijding die veel lovende woorden mee krijgt.

De Tickless is een klein apparaatje dat gebruik maakt een revolutionaire technologie om teken te weren. Het apparaat zendt namelijk ultrasone geluidsgolven uit. Deze geluidsgolven zijn niet waarneembaar voor mensen en andere dieren, maar zorgen ervoor dat de teken gedesoriënteerd raken. Op deze manier houd je de teken bij jou, je gezin en jouw dieren uit de buurt. Ideaal, want het apparaatje geeft geen chemische stoffen of geuren af om te teken te verjagen, waardoor ook kinderen, ouderen en zwangere vrouwen het kunnen gebruiken.

Voor meer informatie over de Tickless kunt u hier meer lezen.

Om u zelf te beschermen als u buiten in de natuur bent hebben we de Care-Plus Anti Teek Spray

De Care Plus Anti-Teek is een effectief middel tegen teken. Maar daarnaast beschermt Anti-Teek jou huid ook tegen steken en beten van knutjes en muggen. Nog een groot voordeel van deze tekenspray: deze is al geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. De Care Plus Anti-Teek Spray beschermt je huid tot 6 uur tegen teken.

Voor meer informatie over de Care Plus Anti-Teek kunt u hier meer lezen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen